#KAAIwoman edition: Ann Maes

#Kaaiwoman - editie Ann Maes

Deze maand waren we opnieuw verheugd om een echt Kaai-vrouw te interviewen. Ann Maes is een stralende, energieke onderneemster die met succes de marketingwereld verovert terwijl ze moeder is van vijf kinderen. Ze is de mede-oprichtster van FLRSH en co-auteur van The Positive Sum Game. Ze leeft volgens het motto ‘better for me and better for the world’, een leidraad waar we allemaal van kunnen leren.

"Zowel professioneel als persoonlijk ben ik waardengedreven. Ik vind het helemaal prima als je een goed leven opbouwt voor jezelf, maar dat je dit niet kan doen zonder een enige verantwoordelijkheid op je te nemen om bij te dragen aan een betere gemeenschap of samenleving."


Vertel ons wat meer over jezelf

Zowel professioneel als persoonlijk ben ik waardengedreven. Hiermee bedoel ik dat ik het helemaal prima vind wanneer je een goed leven opbouwt voor jezelf, maar dat je dit niet kan doen zonder enige verantwoordelijkheid op je te nemen om bij te dragen aan een betere gemeenschap of samenleving. Ik pas deze denkwijze toe op mijn passie voor ondernemerschap, die de rode draad vormt in mijn professionele carrière. Ik heb grotendeels carrière gemaakt op het gebied van marketing, maar binnenkort start ik een nieuwe onderneming: een funky koffiehuis/ concept store waar vrijwilligers en mensen met een handicap zullen werken. Naast mijn waardengedreven-benadering van het leven en mijn passie voor ondernemerschap, marketing en maatschappelijke verantwoordelijkheid, ben ik moeder van vijf kinderen, van wie ik er drie zelf op de wereld heb gezet en twee die ik van mijn geweldige echtgenoot Herman heb meegekregen.

Wat betekent het voor jou om "carrière te maken" en in welke functie voel je je het sterkst?

Ik prijs mezelf gelukkig dat de mensen die ik tijdens mijn professionele en persoonlijke leven heb ontmoet, altijd in mij hebben geloofd en mij hebben vertrouwd om mijn eigen ding te doen. Op die manier kon mijn carrière pad organisch groeien. Daarom voel ik mezelf het best wanneer ik deze rol zelf kan opnemen voor andere mensen en tegen hen kan zeggen ‘Doe je ding, ga ervoor en wanneer er iets misloopt, ben ik er altijd om je te ondersteunen.’ Ik vind het gewoonweg geweldig om mijn klanten, partners en mensen vleugels te zien krijgen.

Kunt u ons kennis laten maken met uw boek The Positive Sum Game?

The Positive Sum Game draait om de vraag: Hoe kan ik zakendoen die zowel mijzelf als de wereld ten goede komen? In mijn begintijd als ondernemer kreeg ik altijd te horen dat je moet kiezen tussen winst of non-profit en dat er geen tussenweg bestaat: of je werkt voor jezelf of je werkt voor de wereld. In ons boek ontkrachten we deze schijnbare tegenstelling door een strategie voor te stellen waarbij jijzelf en je bedrijf zowel sociaal als winstgevend kunnen bloeien. Bovendien kan je met deze aanpak beter presteren dan het marktgemiddelde. Elke ondernemer zoekt naar de geheime saus om het meest succesvol te zijn en volgens ons is deze strategie het magische recept. Dit principe dicteert zowel mijn persoonlijke als professionele leven en ik heb het geluk een partner te hebben gevonden die dezelfde waarden en dezelfde purpose in het leven deelt.

Hoe ziet een simpel weekend er voor jou uit en lukt het je om werk en privé gescheiden te houden?

Ik ben enorm goed in mijn privé en werk gescheiden te houden. Dat betekent dat ik mijn werk soms volledig uit het oog verlies tijdens mijn privé-tijd en vice versa. Onze weekends variëren naargelang de aanwezigheid van onze fantastische gehandicapte zoon Storm. Hij is helemaal weg van een paar uitstapjes, waardoor je ons in het weekend regelmatig zal terugvinden in de Antwerpse zoo, de speeltuin of het openbaar zwembad. En wanneer Herman en ik het weekend voor onszelf hebben, wijden we onze tijd grotendeels aan lange wandelingen en fietstochten, daar zijn we echt verzot op.

Wie is jouw modeheld aller tijden?

Coco Chanel. Ik vind haar een ongelooflijke vrouw die vele conventies heeft doorbroken met enorm veel flair. Ze kwam altijd over als een sterke madam waar je niet mee kon sollen. Zij is de reden dat wij vrouwen tegenwoordig broeken kunnen aantrekken. Bovendien bedacht ze een zin die één van mijn favorieten is: 'Keep your heels, head and standards high.'

Is er een advies dat u zou willen meegeven aan beginnende ondernemers?

Kijk naar wat er is en niet naar wat er nog niet is. Ondernemen vergt lef en zeer veel energie. Er zullen altijd mensen zijn (ik noem ze de grote beren) die je bang proberen te maken met hun doemverhalen over het ondernemerschap. Deze negatieve stimuli zijn ontmoedigend, en je moet de kracht vinden om ze te doorzien. Als je je concentreert op wat er nog niet is en je de grote negatieve beren toelaat, zul je niet beseffen hoe ver je al bent gekomen en hoe trots je wel niet op die prestatie mag zijn.

Welke Kaai-tas heb je en wat vind je zo leuk aan je Kaai?

Ik moet toegeven dat ik een grote Kaai-fan ben, en dat is te zien aan mijn handtassencollectie. Mijn eerste Kaai was de donkerblauwe Hero en later kreeg ze een dochtertje, de lichtblauwe Mini Hero. Daarnaast kocht ik veel clutch bags , minstens in vijf of zes kleuren, die geef ik graag cadeau aan de mensen die ik echt graag zie. Dit zijn het soort geschenken die lang meegaan en vreugde brengen op hun gezichten. Maar de vraag die ik mezelf stel: welke ontbreken er nog in mijn collectie? 

Ik wil heel graag de nieuwe Bowler Bag die net uit is gekomen, ik ben helemaal weg van het ontwerp met de gestikte naden. Ik heb ook mijn oog laten vallen op de groene croco Ikon Shoulder Bag. Mijn inzet voor Kaai past ook bij mijn motto 'beter voor mij en beter voor de wereld'. Ik geloof, vooral als ondernemer zelf, dat het ondersteunen van lokaal ondernemerschap belangrijk is en bijdraagt ​​aan een meer bloeiende gemeenschap.

Deze week kun je haar boek winnen.

Give away start maandag 22/2 op onze Instagram en Facebook.

Hoe win je dit boek?

- Volg ons op Instagram @kaaibags of/en Facebook.

- Vertel ons waarom je dit boek wilt lezen en tag je 2 beste vrienden.

- Deel onze weggeefpost in je verhaal (stuur ons een screenshot als je een privéaccount hebt)

-We kiezen 3 willekeurige winnaars op vrijdag 26 februari, dus er is nog genoeg tijd om je vrienden aan te moedigen om mee te doen aan de weggeefactie.

Het boek is vandaag helaas alleen in het Nederlands verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

.

Welkom! We helpen je graag. Vertel ons wat je zoekt:

×