#KAAIwoman edition: Charlotte Collard: when food meets design

Charlotte Collard: wanneer eten en design elkaar ontmoeten

Charlotte Collard is gekend als Mode & Voeding digitale onderneemster, tv-presentatrice, Instagram chef en oprichter van “Charlotte Collard Catering”. Al van kleins af aan toonde Charlotte een enorme interesse in zowel mode als het culinaire. Dankzij haar ervaring als model heeft Charlotte een originele en interessante kijk ontwikkeld op de mode-industrie. Ze nam uiteindelijk haar passie voor mode mee naar de keuken en ze is er in geslaagd om haar twee werelden te combineren op haar Instrampagina "charlotte_collard" waar ze buitengewone recepten voorstelt in creatieve outfits. 


"HET DUURT 20 JAAR OM PLOTSKLAPS TE WORDEN ONTDEKT" 

 

 

Waar & waardoor is jouw liefde voor het culinaire beginnen? 

De voorliefde voor eten heeft altijd in mij gezeten. Mijn grootvader woonde in Canada en wij hadden geluk om daar een grote grond te hebben.
Toen ik nog klein was, gingen we elke zomer 2 maanden naar Canada en daar is het allemaal gebeurd: hier heeft mijn grootvader me leren koken.
Hij maakte alles zelf met niet alleen de eieren maar ook de kippen uit de tuin, hij ging jagen en vissen en bracht dan het vlees en de vis mee naar huis om hier een verrukkelijk diner mee te maken. We hadden ook een eigen moestuin en bakten zelfs ons eigen brood om 5 uur ’s ochtends.

Wanneer kwam voor jou het besef dat je wilde stoppen met je modellencarrière en je eigen onderneming wilde starten?

Ik heb eigenlijk altijd geweten dat ik zelfstandig wilde worden. Zelfs toen ik nog klein was en niet wist wat een “ondernemer” was, wist ik dat ik me ergens aan wilde wagen en niet zou zitten wachten tot er een shoot of casting uit de lucht zou komen vallen.

Ik wilde altijd m’n eigen ding al doen en iets in beweging zetten. Mijn modellenwerk heeft me de kans gegevens om te reizen, mensen te ontmoeten en de mode-industrie van binnen en van buiten te leren kennen.

Ik ben nooit echt gestopt als model. Wat ik vandaag de dag doe is ook een beetje ‘modellenwerk’. Ik poseer voor de camera, maak content en ik ben ambassadrice voor verschillende merken. Het is dan ook altijd een groot deel van mijn leven gebleven, maar echt castings en dergelijke, dat doe ik niet meer. 

Heb je er altijd van gedroomd om zo’n grote bron aan inspiratie te worden voor velen?

Dat ik een inspiratie zou vormen voor anderen had ik nooit verwacht. Ik ben in mijn vrije tijd altijd creatief bezig geweest, maar het was niet per se mijn intentie om te inspireren. Wat ik wilde doen wat tonen waar ik zelf een enorme passie voor heb en mijn verschillende ervaringen combineren. Ik toon wat ik allemaal heb geleerd uit de mode-wereld en wat ik zie in de wereld, de natuur en de mensen om me heen.

Ik haal inspiratie uit alles wat ik zie, hoor, voel of ruik. Het gaat allemaal om het combineren en creëren bij alles wat ik ontdek, doe en voel. Zelfs vandaag zie ik mezelf niet als een inspiratie, ik deel waar ik van hou in de hoop dat anderen hierdoor hun evenwicht vinden en zelf ook nieuwe dingen zullen creëren. 

Hoe is het voor jou om te mogen samenwerken met fantastische chef als Jean-François Rouquette and Pierre Hermé?


Ik moet zeggen dat ik altijd hebben willen leren en blijven leren in het culinare veld. Het beste wat je kan doen is learn from the best.

Initieel was ik van plan om samen met chefs te koken omdat ik door mijn kinderen, mijn werk en het ondernemerschap geen tijd had om zelf de keuken in te duiken en in restaurants te werken. Ik heb het wel een tijdje geprobeerd, maar de combinatie van elke dag van ’s middags tot middernacht werken en tegelijkertijd voor mijn meisjes zorgen was te vermoeiend. De oplossing om toch te kunnen bijleren was door zij aan zij te koken met chefs en ik heb zeker geluk gehad dat dat idee gelukt is.

Ik ben super gelukkig dat ik al deze vaardigheden heb kunnen leren bij simpele receptjes. Waarom houd ik het simpel? Ik wil vooral mijn tips & tricks kunnen delen met anderen zodat ook zij thuis simpele, maar heerlijke gerechten kunnen maken en zichzelf echt chef voelen. 

 

Welk advies zou jij jonge ambitieuze vrouwen geven die ook iets willen ondernemen?

Het beste advies dat ik iemand die net aan een carrière als zelfstandig ondernemer begint kan geven is dat je nooit mag vergeten dat het tijd vraagt voor mensen jou en jouw product ontdekken. Om succesvol te worden moet je ervoor zorgen dat je je altijd een degelijk financiële situatie bevindt. 

Succes is geen snelle race, maar eerder een marathon – het gaat over uithouding. Zoek dus niet meteen investeerders, maar bouw een publiek op rond je product. Hoe langer je meegaat, hoe groter je succes zal zijn! 

Zoals ik al zei kan het erg lang duren voor je ontdekt wordt en mensen je gaan vertrouwen en steunen. Geef hen de tijd die nodig om je product te leren kennen, om jou te leren kennen en blijf uitproberen.


Waarom Charlotte Collard een echte Kaai-vrouw is

Als bezige bij en ondernemer past Charlotte perfect in de Kaai community. Ze is altijd on the go voor haar cateringbedrijf, experimenteren met nieuwe recepten of om haar drie meisjes van school te halen. De nood aan een praktische tas om al haar persoonlijke spulletjes, spullen van het werk en van de dochters in kwijt te kunnen.

Vandaar dat wij de Hero aanraden. Een tas met meerdere vakjes om gemakkelijk je laptop, agenda, smartphone en zelfs je lunch in te stoppen. Daarnaast is de Hero de ideale tas voor vrouwen die constant on the go : je kan hem op je schouder, crossbody en zelfs als een rugzak dragen. Een uniek kenmerk die elke vrouw de kans geeft om zich hands-free en zonder zorgen te kunnen bewegen en werken.

Welkom! We helpen je graag. Vertel ons wat je zoekt:

×