KAAI x DPT: Valerie & Yamina

KAAI x DPT: Valerie & Yamina

KAAI x DPT ontmoette het laatste powerduo Valerie Thys en Yamina Krossa achter de schermen van onze KAAI x DPT necklace's fotoshoot. Zowel Valerie als Yamina namen de award voor 'Women in excellence' mee naar huis. De twee delen veel meer dan hun netwerk- en hostingvaardigheden. Het vieren van female empowerment was de vonk die hun vriendschap deed overslaan. Laten we nu eens kennismaken met deze boss ladies.

Valerie Thys (46, tv-presentator) & Yamina Krossa (47, oprichter en fondsenwerver van VUB Yamina Krossa Fonds) – vrienden. "Vrienden die elkaar steunen kunnen samen de wereld veroveren."

Zijn jullie in jullie leven een bepaalde uitdaging tegengekomen waarbij jullie elkaar hebben geholpen?

V: Nou, we kennen elkaar eigenlijk nog niet zo lang, net twee jaar. We hebben elkaar ontmoet in Londen voor de 'Win Trade Awards' - een hele week in het kader van female empowerment. Het klikte meteen tussen ons.

Y: Valerie was gastvrouw op de slotavond van de prijsuitreiking en ik was genomineerd voor de categorie 'Women in Excellence'. Dit jaar was het Valerie die met de 'Women in Media' award naar huis ging.

V: We zijn van dezelfde generatie, maar Yamina's kinderen zijn een beetje ouder dan de mijne. We hebben allebei een aantal uitdagingen meegemaakt, dat heeft onze band zo sterk gemaakt. We delen het idee van 'no nonsense' - we gaan er gewoon voor. Ik was echt geïnspireerd door Yamina's netwerkvaardigheden. Om eerlijk te zijn, ben ik in mijn hart eigenlijk een heel verlegen en introvert persoon. Spreken voor een camera is voor mij heel natuurlijk, maar netwerken en de hand uitsteken naar vreemden vind ik een hele uitdaging. Toen ik naar Yamina keek en het gemak en de gratie zag die zij uitstraalde, dacht ik bij mezelf 'ik zou het echt eens moeten proberen' en uiteindelijk blijkt het niet zo slecht te zijn.

Y: Ik had zelf een beginneling. Ik was gevraagd om een Tedx-talk te geven voor ongeveer 300 mensen voor Benetiet, de non-profitorganisatie die ik heb opgericht. Er wordt van je verwacht dat je de hele presentatie uit je hoofd leert, maar 5 minuten na de start van de lezing kreeg ik een black-out op het podium. Ik was dapper genoeg om het publiek om hulp te vragen en ze antwoordden dat ik gewoon opnieuw moest beginnen. Dus dat deed ik, en aan het eind kreeg ik zelfs een staande ovatie. In mijn hoofd had ik het verknald, maar op de receptie bleven mensen me met tranen in hun ogen benaderen om me te vertellen hoe ontroerd ze waren door mijn toespraak.

V: Dat is wat ik bewonder aan Yamina en wat me in haar aantrekt. Ze is niet bang om vreemden te benaderen. Het feit dat Yamina om hulp durft te vragen en durft te vertrouwen op de kracht van haar netwerk is verbazingwekkend. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven. Ik vind het fantastisch dat Yamina, die tegen borstkanker heeft gestreden, in staat is geweest de wet te veranderen door haar netwerk aan te spreken. Ik heb gewoon enorm veel bewondering voor haar.

Jullie hebben allebei een prijs ontvangen. Hoe voelde je je op dat moment?

V: Yamina had een veel gedenkwaardiger moment omdat ik de trofee zelf aan haar heb uitgereikt. *Lacht. Toen ik de prijs overhandigde, kon ik mijn opwinding niet bedwingen en vergat ik even dat ik gastvrouw was. Ik besefte dat wij, Belgische vrouwen, echt een verschil kunnen maken. Alexander De Croo, toen nog niet de eerste minister, maar iemand die zich altijd heeft ingezet voor vrouwenrechten, postte zelfs op LinkedIn over Yamina's prestatie. Dit jaar werd de ceremonie online gehouden, dus ik nam mijn prijs in ontvangst van achter mijn bureau thuis. Je kunt je voorstellen dat het onder die omstandigheden niet de meest spectaculaire ervaring is geweest.

Y: Wat ik het leukst vind aan deze award shows is dat je je netwerk moet motiveren om voor je te stemmen. Naast stemmen, moet je ook een briefje schrijven. Ik heb al die briefjes bewaard en samen zijn ze een echte bloemlezing geworden. Het is echt bijzonder om zulke lieve berichtjes te lezen van mensen die je al heel lang kent, maar die het nog nooit onder woorden hadden gebracht. Ik zou willen dat mensen gewoon vaker zulke mooie dingen tegen elkaar zouden zeggen. Het lezen ervan maakte me echt emotioneel en op dat moment had ik echt het gevoel dat ik gewonnen had, wat er ook gebeurde.

Als jullie elkaar nog één compliment kunnen geven, wat zou dat dan zijn?

Y: Wat ik zo leuk vind aan Valerie, naast al het geweldige werk dat ze doet, is dat ze leven in het feest brengt. Gewoon door zichzelf te zijn en de mix van onze persoonlijkheden, klikken we gewoon en gebeurt er iets magisch. Voor mij brengt ze zonlicht met al haar levendige energie en spontaniteit. Tegelijkertijd is ze altijd eerlijk en zal ze alles recht voor je raap zeggen. Ik vind het gewoon geweldig wanneer je in staat bent om open en oprecht met elkaar te zijn.

V: Voor mij is het het gevoel dat Yamina er altijd voor me zal zijn. Toen ik jong was, was ik nooit echt goed in het onderhouden van vriendschappen. Ik heb geen vrienden meer uit mijn vroegere studententijd. Mensen komen vaak in mijn leven en verdwijnen dan weer op een bepaald moment. Dat gebeurt. Maar met Yamina, heb ik echt het gevoel dat ze hier is om te blijven.

KAAI x DPT is een fantastische match. Beide merken moedigen aan om te investeren in duurzame stukken en nodigen vrouwen uit om te genieten van elke luxe, om zo hun zelfvertrouwen een boost te geven. De KAAI x DPT-ketting is gemaakt in sterling zilver, bezet met een 100% natuurlijke en ethisch verkregen diamant. Verkrijgbaar in onze winkels en in onze webshop onder 'CollabStudio91' voor een prijs van 85 euro. De ketting wordt geleverd in een unieke geschenkverpakking. Het perfecte cadeau voor die speciale vrouw in je leven die je onvoorwaardelijk steunt, inspireert en aanmoedigt. 


×