kaaitomen

#Kaaiwomen - editie Nadia El Makhfi

Deze maand spraken we met een straffe jonge madam die nog maar kortgeleden met succes de ondernemerswereld is ingerold. Nadia is 28 jaar en samen met haar vriendin Yana startte ze 50koffies, op, een spontane podcast die in een jaar tijd is uitgegroeid tot een mediaplatform.

Vertel ons iets over jezelf.

Ik ben Nadia El Makhfi, en ik beschouw mezelf als een vrolijk persoon met een positieve kijk op het leven en iemand die volledig gaat voor wat haar gelukkig maakt. Ik heb Marokkaanse roots en geniet wekelijks van de zalige Marokkaanse geluksmomentjes zoals een heerlijk glaasje muntthee drinken met mijn familie. Daarnaast werk ik als zelfstandig fotograaf en heb ik onlangs samen met mijn vriendin Yana het platform 50koffies opgericht, dat begon als een impulsieve podcast en wordt uitgebreid tot een mediaplatform.

 kaaiwoman, beltbag

50koffies bestaat nu iets meer dan een jaar. Had je ooit gedacht dat je zou staan ​​waar je nu staat?

Absoluut niet, 50koffies is begonnen als een leuk sideproject zonder enige intentie om er een business van te maken. Ik had nooit gedacht dat ik zo nauw met Yana zou samenwerken en mijn hart volledig zou verliezen aan onze podcast. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat dat gevoel wederzijds was en dat we ons allebei voor de volle 100 procent wilden inzetten voor 50koffies. Ondernemen is onvoorspelbaar, je gaat vaak gewoon met de stroom mee en ik ben zo blij dat die stroom mij van een co-working in Antwerpen naar onze eigen business heeft gebracht. Dat is toch geweldig?


leather workbag

Op zo’n jonge leeftijd de wereld van het ondernemerschap betreden, is geen walk in the park. Wat zijn de grootste uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd en heb je advies om daarmee om te gaan?

 Het is zeker geen walk in the park en vallen en opstaan hoort er gewoonweg bij. Wat ik het moeilijkst vind, is dat je voortdurend keuzes moet maken waarbij alle verantwoordelijkheid op je eigen schouders valt. Daarom adviseer ik: omring je met de juiste personen en vraag om raad, kom uit je kot, ga naar verschillende steden, ontdek mensen, stuur mensen die je inspirerend vindt, ga er gewoon op af en stel al je vragen.Dat is ongetwijfeld het meest waardevolle advies dat ik kan meegeven en iets wat ik zelf dagdagelijks doe. Ik geloof ook sterk in het stimuleren van je eigen zelfvertrouwen en jezelf er continu van te overtuigen dat wat je doet, goed is. En tenslotte: volg je intuïtie, die heeft het zo goed als altijd juist. Als het over een idee gaat, over klanten, over mensen waarvan je het gevoel hebt dat je er niet graag mee werkt, meestal komt het ergens vandaan. Volg gewoon je guts.

Wat drijft jou om elke ochtend op te staan ​​en weer aan het werk te gaan?

Ik heb al heel wat gedaan zoals grafisch ontwerp, interieurarchitectuur, fotografie, nu 50koffies en tegelijkertijd hou ik me ook maatschappelijk geëngageerd. Door veel te experimenteren de afgelopen jaren, ben ik op een punt gekomen waar alles wat ik graag doe is samengesmolten en dan is het echt niet moeilijk om dagelijks uit je bed te kruipen. Maar het is ook belangrijk om jezelf en het plezier in je werk niet te verliezen door je af en toe af te vragen: Wat ben ik nu precies aan het doen en hoe dicht sta ik nog bij mezelf?

Welk advies zou je je 18-jarige zelf geven?

Vroeger voelde ik me altijd te aanwezig en te luidruchtig, waardoor ik mezelf opzettelijk meer op de achtergrond plaatste en tegen mezelf zei dat ik me ‘normaler’ moest gedragen. Daarom zou ik mijn 18-jarige zelf adviseren om op te houden met die luide kant te verbergen, want ik ben er nu rats van overtuigd dat die eigenschap mij gebracht heeft tot waar ik nu ben. Be yourself en geniet ervan.

leather workbag

Wat betekent het voor jou om te genieten?

Aan de ene kant geniet ik ervan om in mijn drive te zitten. Om er echt helemaal voor te gaan en mijn adrenaline te gebruiken voor wat ik wil bereiken. Een soort van ‘go go go-modus’, dat vind ik echt de max. Anderzijds geniet ik van mijn familie. Als ik weet dat mijn zussen en broers bij mij ouders zijn, kan ik niet wachten om na het werk rechtstreeks naar mijn familie te rijden om 5 uur lang samen in de zetel te lachen met een tas koffie en thee, dat is echt mijn ultieme geluksmoment in mijn leven.

Welke Kaai tas heb jij en wat is jouw ervaring ermee?

Ik heb twee Kaai-tassen, waarvan ik de witte beltbag het meest draag. Normaal gesproken ben ik iemand die regelmatig van tasje wisselt, maar sinds ik de Kaai beltbag heb, gebruik ik nooit meer een ander tasje.Hij past gewoon overal bij, ziet er altijd stijlvol uit en daarnaast past alles wat ik nodig heb er perfect in. Ik heb ook de Midi Pyramid die ik altijd draag als ik zonder camera op stap ga, maar wel mijn andere werkbenodigdheden nodig heb zoals mijn laptop. Met mijn Midi Pyramid loop ik met een gerust hart over straat, omdat ik nooit bang ben dat hij beschadigd geraakt of scheurt.


Welkom! We helpen je graag. Vertel ons wat je zoekt:

×